U bevindt zich hier: nieuws
Vlaamse Atletiekliga officiële site  
Nog twee steeplejuniores voor Novi Sad
Erwin Leysen. (© Dirk Van Aelst)
07/07/09 (Oudenaarde) -

In Oudenaarde kwamen dinsdagavond nog twee steeplejuniores de al grote delegatie voor Novi Sad versterken. Eline Dalemans en Erwin Leysen voldeden aan de limieten die nog tot 12 juli kunnen gelukt worden.


Eline Dalemans liep tijdens dat open provinciaal kampioenschap in haar eentje naar 10’31”78, op een piste onder water met opspattend water in de binnenbaan. Gelukkig was het op haar moment net gestopt met regenen en liep ze sneller dan de gevraagde 10’35”. Een opsteker voor Eline die, na een moeilijkere periode, de hindernissen technisch gaaf nam en een heel regelmatige wedstrijd liep.

Erwin Leysen werd gegangmaakt door Koen Wilssens, die 2600m met ervaring en routine een superjob afleverde. De eerstejaarsjunior ging voluit in de laatste kilometer en klaarde zijn klus in 9’06”09, ruim beneden de eis van 9’10”. Een bekroning ook voor Erwin voor een schitterend traject van 4 jaar topsportschool waarbij hij ieder jaar, bijna geruisloos, de voorziene stappen zette met dit exploot als voorlopig hoogtepunt.
Voor de Hasseltste topsportschool is dit trouwens al de 5de internatioinale selectie deze zomer: Sofie Gallein en Zenobie Vangansbeke bij de EYOF; Matthias Stubbe bij het  EK juniores en Barbara Maveau die naar het EK beloften trekt.

Meteen voldeden tot op heden liefst 18 juniores aan de minima. Daarbij is het hinderniscompartiment flink gevuld met 6 hordespecialisten en 4 steeplelopers.


 
Dirk Engelen - Michel Jordens
 
+ Terug naar vorige pagina


 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel