U bevindt zich hier: nieuws
Vlaamse Atletiekliga officiële site  
Red Het Koning Boudewijnstadion !
Red het Koning Boudewijnstadion: laat zondag jou stem horen ! Deze kampioenschappen zijn gratis toegankelijk voor het publiek ! (© Johnny DE CEULAERDE)
 

23/07/15 (Brussel) - Ons nationaal atletiekstadion wordt bedreigd met afbraak. Hierdoor verdwijnt niet alleen de snelste Belgische piste en heel wat atletiekgeschiedenis, maar ook heel wat toekomstmogelijkheden voor de Belgische Atletiek.


Zonder Koning Boudewijnstadion dreigt de meest prestigieuze atletiekwedstrijd, de Memorial Van Damme, zomaar te verdwijnen vanaf 2020. Nergens wordt een degelijk alternatief geboden zodat het voortbestaan van deze internationale topmeeting in België twijfelachtig wordt.

Dit stadion, zaterdag en zondag gastheer voor de Belgische Kampioenschappen, is voor vele atleten dé ideale plaats geweest om records en minima te lopen.
Door de afbraak van het Koning Boudewijnstadion hypothekeert men trouwens alle kansen om in België ooit nog internationale kampioenschappen te organiseren of om internationale wedstrijden te houden.

Dit kunnen we niet zomaar aan ons laten voorbijgaan.

Daarom roepen we alle atletiekliefhebbers op om nu zondag aanwezig te zijn bij de Belgische Kampioenschappen. Om 16u00 wensen we immers ons ongenoegen te laten horen en tonen over de afbraak van het Koning Boudewijnstadion.
Stap mee op om dit stadion te redden zodat onze sport alle mogelijkheden behoudt om zich verder te ontwikkelen.

PRAKTISCH
Vanaf 14u00 kan u een t-shirt van de actie “Solidarity Athletics” afhalen (1000 exemplaren voorzien, wees er snel bij!). Om 16u00 wordt er verzameld aan de buitenkant van het stadion aan de poort van de 100m-start, de actie zelf start om 16u20. De kampioenschappen zijn gratis toegankelijk voor het publiek !

 
Eddy De Vogelaer, voorzitter VAL
 
+ Terug naar vorige pagina


 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel