U bevindt zich hier: nieuws
Vlaamse Atletiekliga officiële site  
Op zoek naar de indoorPerfiction
Benieuwd of deze Jan Van Den Broeck samen met Tia Hellebaut nog collega-WK-gangers zal mogen begroeten na de Perfiction meeting van zaterdag. (© Johnny DE CEULAERDE)
15/02/12 (Brussel) -

Met de voorlaatste manche van de CrossCup en de meest internationale indoormeeting van dit winterseizoen, wordt het een atletiekweekend om naar uit te kijken.


De jaarlijkse internationale meeting in de Gentse Topsporthal (ooit Coke Indoor of Belgacom…) werd deze winter afgeblazen. Dat vonden de organisatoren van de IFAM Flanders Cup een jammere zaak en zij kwamen op de proppen om de leemte op te vullen. Zo presenteren Kim Barbé en zijn medewerkers zaterdag de eerste Perfiction indoormeeting. Niet zo prestigieus als de Belgacom-voorgangers, maar toch meer dan boeiend genoeg om naar enkele uitstekende prestaties te mikken. Het WK Istanbul zal er dus niet ver af zijn. Dat daarbij het internationale programma nog wordt vooraf gegaan door een jeugdmeeting en enkele disciplines voor de nationale subtop, is een bijkomende verzekering om wat sfeer in de Topsporthal te brengen. Bovendien worden er ook de Belgische medailles 4x200 meter uitgereikt. Meer dan voldoende dus om een geslaagde indoormanifestatie te verwachten.

Twee Antwerpse organisaties maken het indoorgebeuren in Vlaanderen compleet: zaterdag is er in het Herentalse Bloso-centrum een jeugdmeeting, zondag zorgt HAKI in de vertrouwde Hobokense Sportschuur voor de Supercrack 4, met wedstrijden voor alle categorieën.

Het veldlopen blijft overwegend een zondaagse aangelegenheid. Drie organisatoren zetten dan hun beste beentje voor. In het Borsbeekse Fort 3 is Brabo al aan de 14de editie toe en in Izegem zorgt FLAC voor de Wallemoteveldloop.
Hoofdbrok gebeurt echter in Dour, vlak tegen de Franse grens. Daar zullen de scholieren en masters hun CrossCup 2012 afronden, want het BK in Stene komt voor hen niet meer in aanmerking voor het eindklassement.
Astrid Verhoeven is al zeker van haar eindzege en ook haar mannelijke collega-scholier Sander Van de Putte moet al ongelooflijk veel pech kennen om de eindzege te laten ontglippen. Anders bij de juniores en seniores, die er in de schaduw van de grauwe mijnterrils nog knokken voor de punten. Juniores Imana Truyers en Steven Casteele voeren de rangschikking aan, net zoals U23-ers Kim Bosmans en Mats Lunders. Veerle Dejaeghere en Maarten Van Steen (korte cross) zijn ook bijna zeker van de eindzege. Pieter Desmet daarentegen voelt in de lange cross al een hele tijd de adem van Atelaw Bekele in de nek, maar voert toch nog steeds de rangschikking aan. Virtueel heeft Atelaw weliswaar een bonus van 6 puntjes, maar na Hulshout werd alweer het gezegde van de Beer en zijn Vel bovengehaald.

Klik hier voor meer info betreffende de Vlaamse atletiekkalender.


 
Michel Jordens
 
+ Terug naar vorige pagina


 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel