U bevindt zich hier: nieuws
Vlaamse Atletiekliga officiële site  
Overlijden Marcel Peersman
Marcel Peersman. (© Johan EYCKENS)
15/02/11 (Sint-Niklaas) -Afgelopen weekend overleed Marcel Peersman op 91-jarige leeftijd. Hij moet zowat het meest bekende jurylid in België zijn geweest. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 17 februari om 10u30 in de parochiekerk Don Bosco, Gladiolenstraat in Sint-Niklaas.

Ongeveer alle atletiekliefhebbers van minstens middelbare leeftijd herinneren zich deze rijzige man uit het Waasland als een streng maar rechtvaardig persoon. Ontelbare meetings heeft hij in zijn actieve loopbaan als jurylid in goede banen helpen leiden.
Hij klom op in de hiërarchie van de officiëlen tot bestuurder van het Nationaal Comité voor Juryleden en had een grote hand in de opleiding van (nieuwe) juryleden. Daarnaast was hij jarenlang nationaal en regionaal aanduider en hielp mee aan zowat elke nota die ergens geschreven werd in verband met het jureren van wedstrijden.
Nadat hij de fakkel overliet aan zijn jongere collega’s, werd Marcel Peersman ere-jurylid van de Vlaamse Atletiekliga. Marcel deed die titel trouwens alle eer aan want hij miste geen enkele belangrijke competitie, steevast vergezeld van zijn vrouw Maria Van Eynde.
In zijn contacten stelde hij zich vanaf dan gedistingeerd op: hij was niet altijd akkoord met de manier waarop sommige dingen werden aangepakt, maar hield zich waardig op de vlakte.
Marcel Peersman genoot met volle teugen van de sport die hij zelf hielp grootmaken. Hij werd geboren in Borgerhout op 13 december 1919. Nadat hij jarenlang was aangesloten bij AC Waasland, sloot hij in het najaar van 1979 aan bij Atletiek Volharding Beveren, een vroegere kern van Waasland waar Marcel al jarenlang de jeugd begeleidde.


 
Michel Jordens
 
+ Terug naar vorige pagina


 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel