U bevindt zich hier: nieuws
Vlaamse Atletiekliga officiële site  
Hanne Van Hessche wordt 4de beste hoogspringster ter wereld bij de juniores!
Hanne mist nipt het podium hoog en wordt 4de met 1m86. (© @ eigen foto)
 

26/07/10 (Moncton (CAN)) - Na een rustige voormiddag en stevig ontbijt stond Hanne voor één van de grootste uitdagingen uit haar prille atletiekcarrière.


Ze mocht meedingen voor de titel van beste hoogspringster ter wereld bij de juniores en zou de strijd aangaan met 11 andere atleten.
Hanne sloeg de aanvangshoogte over en begon onmiddellijk op 1m73. Net als bij de kwalficaties werkte ze een perfect parcours af en slaagde bij haar eerste poging telkens op 1m78, 1m82, 1m86. Bij 1m89 mocht ze aldus als enige atlete die nog geen missers liet optekenen, aan de leiding beginnen. Onder de luide aanmoedigingen van het ganse team van atleten en begeleiders faalde ze echter 3 keer op deze hoogte, maar zette met 1m86 wel haar beste seizoensprestatie neer en bleef hiermee slechts 1 cm onder haar beste ooit. Het was natuurlijk bang afwachten wat de concurrentes zouden presteren op deze hoogte, temeer dat de Litouwse de vorige hoogte bij de 2de mislukte poging had overgeslagen, maar wel bij haar laatste kans en eerste poging over 1m89 in haar opzet slaagde. De atlete uit Montenegro slaagde als eerste op de hoogte, gevolgd door de Italiaanse die bij haar 2de poging deze hoogte bereikte.  Het verdict was dus onverbiddelijk en Hanna moest  genoegen met de meest gehate 4de plaats.

Niettemin zorgde Hanne hiermee voor de kers op de taart voor ons Belgisch team, dat met 4 finaleplaatsen en 4 Halve finaleplaatsen bewees dat de atletieksport in België op verre na dood is en dat de toekomst wel degelijk verzekerd is.
Het was alvast de meest spannende en schitterende afsluiter van een Wereldkampioenschap, dat gekenmerkt gaat als het beste ooit in de Belgische atletiekgeschiedenis.
Vanavond mogen alle riemen losgegooid worden en wordt er in de Stad Moncton nog een mega-afscheidsfeest georganiseerd.
De Nationale juniorenploeg reist dan morgen in de loop van de dag af om dinsdag 27 juli te landen op Belgische bodem. Om 08u35 landt de eerste groep in Zaventem, gevolgd door een 2de groep om 12u05 en een 3de groep om 16u15. 

Mijn bijzondere dank gaat zeker uit naar het schitterende begeleidingsteam, dat de atleten telkens op professionele wijze klaarstoomde voor het grote werk, de medische staf voor hun goede zorgen en vooral en natuurlijk de atleten, die door een ongekende discipline en teamspirit zorgden voor het hoogtepunt uit hun prille atletiekloopbaan. We hebben genoten van het begin tot het einde en ik zou durven stellen... nog meer van dat... wat kan de atletieksport toch mooi zijn...!!!

Tot in Zaventem,

Een fiere, dolgelukkige en (beetje) vermoeide delegatieleider.

Je kan hier nog eens alle Belgische resultaten raadplegen.

 
Gery Follens
 
+ Terug naar vorige pagina


 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel