U bevindt zich hier: topsport - elitewerking / stages - Ex elite-atleten - Patrick Stevens
Ex elite-atleten (nog actief of gestopt)
Patrick Stevens
ledenfiche
foto: Eddy Vanden Broeck
Patrick Stevens
Geboortedatum: 31 januari 1968
Geboorteplaats: Leut
Woonplaats: Paul Lambertlaan 90 -
3630 Maasmechelen
Gestalte: 1.83m
Gewicht: 78kg
Beroep: Bloso-contract tot eind 2003
Vanaf 1 juli 2004 prof bij Atletiek Vlaanderen

contact
Mail:
Website:
club
Vereniging:
Vilvoorde AC
Trainer:
Rudi Diels

resultaten
+ Zomer 2005
+ Zomer 2004
+ Zomer 2003
+ Winter 2004-2005
+ Winter 2003-2004
+ Winter 2002-2003
internationaal palmares top
jaar meeting locatie resultaat
1987 EKJ Birmingham,100m finale: 6de in 10.64
Birmingham,200m finale: 7de in 21.54
1988 OS Seoul, 100m kwartfinale: 6de in 10.50
Seoul, 200m kwartfinale: 5de in 20.94
1989 EKI Den Haag, 60m reeks: 6de in 6.82
1990 EK Split, 100m halve finale: 6de in 10.53
Split, 200m finale: 7de in 20.80
1991 WKI Sevilla, 200m halve finale: 3de in 21.33
UNIV Sheffield, 100m finale: 5de in 10.40
Sheffield, 200m finale:brons in 20.99
Sheffield, 4x100m finale:brons in 40.05
1992 OS Barcelona, 100m kwartfinale: 8ste in 10.69
Barcelona, 200m kwartfinale: 5de in 20.67
WCUP Havana, 200m 5de in 20.81
1993 WKI Toronto, 200m finale: 6de in 21.21
WK Stuttgart, 100m kwartfinale: 7de in 20.89
1994 EKI Bercy, 200m halve finale: 5de in 22.11
EK Helsinki, 100m halve finale: 6de in 10.56
Helsinki, 200m finale: brons in 20.68
1995 WK Stockholm, 100m 2de ronde: 7de in 10.42
Stockholm, 200m halve finale: 8ste in 20.79
1996 OS Atlanta, 100m 2de ronde: 4de in 10.31
Atlanta, 200m finale: 7de in 20.27
1997 WK Athene, 100m kwartfinale: 4de in 10.31
Athene, 200m finale: 8ste in 20.44
1999 WK Sevilla, 100m Kwartfinale: 6de in 10.23
Sevilla, 200m Halve finale: niet gestart
2000 EKI Gent, 60m Zilver in 20.70
2000 OS Sydney, 200m Niet gestart wegens kwetsuur

nationaal palmares top
jaar meeting locatie resultaat
1986 BKJun 100m 11.27
1986 BKJun 200m 21.71
1987 BKJun 100m 10.63
1987 BKJun 200m 21.33
1988 BKAC 100m 10.44
1988 BKAC 200m 20.72
1989 BKAC 100m 10.69
1989 BKAC 200m 21.33
1990 BKAC 100m 10.45w
1990 BKAC 200m 21.11
1991 BKAC 100m 10.42
1992 BKAC 60m indoor 6.80
1992 BKAC 100m 10.38
1992 BKAC 200m 20.78
1993 BKAC 100m 10.49
1993 BKAC 200m 20.81
1994 BKAC 60m indoor 6.79
1994 BKAC 100m 10.48
1994 BKAC 200m 20.64
1995 BKAC 60m indoor 6.75
1995 BKAC 200m indoor 20.80
1995 BKAC 100m 10.23
1996 BKAC 60m indoor 6.75
1996 BKAC 200m 20.40
1997 BKAC 100m 10.33
1999 BKAC 100m 10.15
2000 BKAC 60m indoor 6.69
2000 BKAC 100m 10.31
2000 BKAC 200m outdoor 20.59
2004 BKAC 100m te Brussel 10.43

belgische records top
jaar meeting locatie resultaat
1992 200m ind Gent/Bel, 29 januari 20.82
1992 200 meter Lausanne/Sui, 08 juli 20.59
1995 200m ind Gent/Bel, 05 februari 20.80
1995 200m ind Lievin/Fra, 19 februari 20.66
1995 200 meter St.Denis/Fra, 01 juni 20.57
1995 200 meter Basel/Sui, 11 juni 20.57
1995 200 meter Lausanne/Sui, 05 juli 20.24
1996 100m ind Tampere/Fin, 12 februari 10.35
1996 200 meter Roma/Ita, 05 juni 20.19
2000 200m ind Gent/Bel, 25 februari 20.66

PS: ATFS erkent het Belgisch record 100 meter van Ronald Desruelles (10.02 in 1985) niet. Zij aanvaarden de 10.14 van Patrick Stevens (Oordegem, 28 juni 1997) als nationaal record.

prestatie-ontwikkeling top
200m 100m
1983 12.13/11.6
1984 23.12 11.49
1985 21.9m/22.30 10.6
1986 21.39 10.73
1987 21.07 10.54
1988 20.72 10.39
1989 21.00 10.37
1990 20.80 10.29
1991 20.73 10.37
1992 20.59 10.38
1993 20.72 10.38
1994 20.67 10.29
1995 20.24 10.23
1996 20.19 10.21
1997 20.20 10.14
1998 20.64 10.33
1999 20.42 10.15
2000 20.40 10.26
2001 - 10.63
2002 21.13 10.48
2003 21.13 10.51
2004 20.63a 10.43

zomer 2005 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
30 apr Fort de France/Fra Internationaal 200m 6de 21.30 (1,1)
30 apr Fort de France/Fra Internationaal 100m 6de 10.57 (1,0)
01 mei Baie Mahault/Fra Internationaal 100m 5de 11.07 (-0,5)
15 mei Naimette-Xhovém. Interclub 100m 2de 10.62 (0,7)
15 mei Naimette-Xhovém. Interclub 200m 1ste 21.46 (0,6)
15 mei Naimette-Xhovém. Interclub 4x100m 2de 42.33
22 mei Franconville/Fra IC Frankrijk 200m 3de 22.05 (-4.8)
03 jun Oordegem-Lede Regionaal 100m 2de 10.60 (0.0)
11 jun Leiden/Ned Internationaal 100m 3de 10.42 (4.0)
11 jun Leiden/Ned Internationaal 200m 2de 20.95 (2.7)
18 jun Leiria/Por Europa Cup 100m 5de 10.55 (1.1)
18 jun Leiria/Por Europa Cup 4x100m 7de 42.62
02 jul Oordegem Flanders Cup 100m 3de 10.59 (-0.3) serie
02 jul Oordegem Flanders Cup 100m 7de 10.58 (-1,1) finale
02 jul Oordegem Flanders Cup 200m 4de 21.43 (0.5)

zomer 2004 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
2 mei Brussel Nationaal 100m 1ste 10.62 (-0,1)
8 mei Lisse/Ned Internationaal 100m 2de 10.74 (-1,1)
22 mei Mexico/Mex Internationaal 200m 4de 20.63
29 mei Oordegem Regionaal 100m 1ste 10.47 (+0.8) Serie
29 mei Oordegem Regionaal 100m 2de 10.50 (+0.6) Finale
02 jun Milaan/Ita Internationaal 200m 7de 21.01 (+1,2)
20 jun Plovdiv/Bul EuropaCup 200m 3de 20.94 (+0,9)
26 jun Villeneuve D'Ascq IAAF GP 200m 5de 21.30 (-1,8)
27 jun Oordegem Kamp.v.Vlaan. 100m 1ste 10.55 (1,9) Serie
27 jun Oordegem Kamp.v.Vlaan. 200m 1ste 20.88 (-0.9) Serie
27 jun Oordegem Kamp.v.Vlaan. 100m 1ste 10.54 (-0.4) Finale
29 jun Zagreb/Cro Internationaal 200m 4de 21.16 (-0,6)
10 jul Brussel BK AC 100m 2de 10.92 (1,7) Serie
10 jul Brussel BK AC 200m 1ste 21.31 (1,0) Serie
11 jul Brussel BK AC 100m 1ste 10.43 (0.2) Finale
11 jul Brussel BK AC 200m 2de 20.97 (1.1) Finale
17 jul Oordegem Flanders Cup 100m 1ste 10.47 (1.7) Serie
17 jul Oordegem Flanders Cup 100m 1ste 10.55 (-0.8) Finale
31 jul Heusden-Zolder IAAF GP KBC  100m 5de 10.44 (-1,6)
31 jul Heusden-Zolder IAAF GP KBC  200m 4de 20.84 (-0,3)
03 aug Naimette Internationaal 200m 2de 20.71 (+1,3)
08 aug La Chaux.Fonds/Sui Internationaal 100m 7de 10.67 (-3.1)
08 aug La Chaux.Fonds/Sui Internationaal 200m 2de 20.70 (0,0)

zomer 2003 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
31 mei Floro/Nor Internationaal 100 meter 1ste 10.57 (1.5)
04 jun Cottbus/D Internationaal 100 meter 4de 10.68 (-1.7)
07 jun Leiden Internationaal 100 meter 2de 10.38 (+3.1)
14 jun Woluwe Nationaal 100 meter 1ste 10.61 (0.8) Serie
14 jun Woluwe Nationaal 100 meter 1ste 10.63 (0.1) Finale
29 jun Heusden-Zolder KVV 200 meter 2de 21.83 (-2.8) Serie
29 jun Heusden-Zolder KVV 200 meter 2de 21.29 (2.0) Finale
26 jul Madeira/Por Internationaal 100 meter 4de 10.68 (-0.5)
26 jul Madeira/Por Internationaal 200 meter 1ste 21.14 (-0.5)
02 aug Heusden-Zolder KBC-Nacht 200 meter 6de 21.18 (-0.2)
09 aug Jambes BK-AC 100 meter 1ste 10.51 (1.5) Serie
09 aug Jambes BK-AC 200 meter 1ste 21.19 (-0.1) Serie
10 aug Jambes BK-AC 100 meter 4de 10.65 (-1.2) Finale
10 aug Jambes BK-AC 200 meter 2de 20.89 (2.5) Finale
17 aug Chaux-d-fonds/Sui Internationaal 200 meter 5de 21.15 (-1.5)
17 aug Chaux-d-fonds/Sui Internationaal 200 meter 10.65 (-0.3)
02 sep Luik Internationaal 100 meter 8ste 10.59 (0.5)
06 sep Merksem Flanders Cup 100 meter 5de 10.66 (-0.1)

winter 2004-2005 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
30 jan Gent KVV 60m 1ste 6.88 serie
30 jan Gent KVV 200m 1ste 21.61 serie
06 feb Gent Flanders Ind 200m 4de 21.37

winter 2003-2004 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
08 feb Gent Flanders Ind 60 meter 7de 6.86
22 feb Gent BK Indoor 60 meter 2de 6.85 Serie
22 feb Gent BK Indoor 60 meter 2de 6.79 Finale

winter 2002-2003 top
Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
26 jan Gent KVV AC 60 meter 1ste 6.98 Reeks
26 jan Gent KVV AC 60 meter 2de 6.96 Finale
09 feb Gent Energizer 200 meter 4de 21.78

 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel