U bevindt zich hier: topsport - elitewerking / stages - Ex elite-atleten - Tom Van Hooste
Ex elite-atleten (nog actief of gestopt)
Tom Van Hooste
ledenfiche
foto: Marc VAN PUT
Tom Van Hooste
Geboortedatum: 23 september 1972
Geboorteplaats: Sint-Niklaas
Woonplaats: Polken 83 A -
9190 Stekene
Telefoon: 03 - 707 18 23
Gehuwd: Irina Pieters
Gestalte: 1m72
Gewicht: 56 kg
Beroep: Atletiek Vlaanderen van februari 2001 tot 31 oktober 2009. Was tevens einde loopbaan.

contact
Mail:
tom.vanhooste@telenet.be
Website:
/
club
Vereniging:
Olympic Essenbeek Halle
Trainer:
Dirk De Maesschalck

resultaten
+ Zomer 2007
+ Zomer 2007
+ Zomer 2006
+ Zomer 2005
+ Zomer 2004
+ Zomer 2003
+ Zomer 2002
+ Winter 08-09
+ Winter 07-08
+ Winter 06-07
+ Winter 05-06
+ Winter 04-05
+ Winter 03-04
+ Winter 02-03
internationaal top
jaar meeting locatie resultaat
1990 WK Veldlopen jun Aix Les Bains/Fra 61ste plaats
1990 WK jun Plovdiv/Bul , 10.000m 16de in 30.33.60
1991 WK Veldlopen jun Antwerpen/Bel 70ste plaats
1991 EK jun Thessaloniki/Gre , 10.000m 5de in 31.23.72
1996 WK Veldlopen Kaapstad/Rsa 191ste plaats
1997 WK Veldlopen Turijn/Ita 101ste plaats
2000 WK Veldlopen Vilamoura/Por 86ste plaats lange cross
2000 EK Veldlopen Malmoe/Swe 8ste plaats
2001 European Cross Cup 4de plaats
2001 WK Veldlopen Oostende/Bel 20ste plaats lange cross
2001 EK Veldlopen Thun/Sui 14de plaats
2002 WK Veldlopen Dublin/Irl 34ste plaats lange cross
2002 EK Veldlopen Medulin/Cro 17de plaats
2003 WK Veldlopen Lausanne/Sui 56ste plaats
2003 EK Veldlopen Edinburgh/Gbr 4de plaats
2004 EK Veldlopen Heringsdorf/Ger 9de plaats
2005 WK Veldlopen Saint-Galmier/Fra Opgave
2006 EK Göteborg/Swe, 5000m 13de in 14.15.32 (13v19)

nationaal palmares top
jaar meeting locatie resultaat
1991 BK veldlopen Antwerpen 1ste bij de juniores
2001 CrossCup Winnaar
2001 BK veldlopen Oostende 1ste bij de seniores
2002 CrossCup Winnaar
2002 BK veldlopen Oostende 1ste in de lange cross
2003 CrossCup Winnaar
2003 BK veldlopen Oostende 1ste in de lange cross
2004 Crosscup Winnaar
2004 BK 10.000m Woluwe 1ste in 28'58"15
2005 CrossCup Winnaar
2005 BK Veldlopen Oostende 1ste in de lange cross
2006 CrossCup Winnaar
2007 BK Veldlopen Stene-Oostende 1ste in de lange cross

prestatie ontwikkeling top
Club
1500m 3000m 5000m 10.000m Steeple Marathon
1988 VOLH (sch) - 9.17.0 - - 6.13.45
1989 AVLO (sch) 4.11.5 8.41.91 - - -
1990 AVLO (jun) 4.02.0 8.32.6 14.58.45 30.13.7 9.23.8
1991 AVLO (jun) 3.52.89 8.17.5 14.22.2 30.27.97
1992 AVLO (sen) - - - - -
1993 AVLO 3.51.06 8.17.00 - - 9.28.66
1994 OEH 3.48.57 8.09.87 14.11.74 - 9.12.08
1995 OEH - - - - -
1996 OEH 3.56.50 8.21.48 14.10.54 - 9.06.60
1997 OEH 3.47.04 8.09.27 14.13.02 29.19.55 -
1998 OEH - 8.11.67 14.22.99 29.17.82 -
1999 OEH - - - - -
2000 OEH 3.51.37 7.56.59 13.32.69 - -
2001 OEH 3.46.75 7.51.61 13.48.71 28.44.39 9.09.64
2002 OEH 3.49.00 8.09.40 14.28.02 28.21.21
2003 OEH 7.59.38 14.27.03
2004 OEH 14.04.38 28.58.15 2.11.55
2005 OEH 8.17.72 14.41.07
2006 OEH 7.58.92 13.31.79 28.21.43
2007 OEH 14.29.21
2008 OEH 14.49.38 2.10.36
2009 OEH Geen competitie wegens kwetsuren

zomer 2008 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
13 apr Rotterdam Internationaal Marathon 6
2u10.36
PR !
11 mei Zwevegem BVV 5000m 1ste 14.49.38
12 mei Hulst/Ned Internationaal 3000m DNF - Tempo
08 jun Huizingen BVV Masters 5000m 1ste 14.57.91
14 jun Rijsbergen/Ned Internationaal 10km weg DNF -

zomer 2007 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
13 mei Heusden BVV 5000m 1ste 14.29.21

zomer 2006 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
30 april Brussel Nationaal 10km-Ekiden 1ste
Asics-team
07 mei Brugge Nationaal 15km weg 1ste
42.42
13 mei Vilvoorde Interclub 5000m 3de 14.10.50
05 juni Neerpelt Nationaal 10.000m 7de 28.21.43
11 juni Woluwe Puttemans 2 mijl 1ste 8.41.31
16 juni St.Maur/Fra Frans kamp. 10.000m DNF -
24 juni Nijvel EAP-meeting 3000m 1ste 7.58.92
22 juli Heusden-Zolder KBC Nacht 5000m 18de 13.31.79 EK-Minimum
10 aug Göteborg/Swe EK 5000m 6de 13.53.50 q Serie
13 aug Göteborg/Swe EK 5000m 13de 14.15.32 Finale

zomer 2005 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
08 mei Brugge Nationaal 15km weg 4de
15 mei Naimette-Xhovém. Interclub 5000m 2de 14.41.07
16 mei Hulst/Ned Internationaal 3000m 2de 8.17.72
04 jun Neuss/Ger Internationaal 10km weg 9de
11 jun Woluwe Nationaal 2 Mijl 3de 8.48.22

zomer 2004 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
4 apr Rotterdam Internationaal Marathon 6de 2u11'55"
16 mei Izegem Interclub 5000m 1ste 14'04"38
07 jul Woluwe BK 10.000m 1ste 28'58"15
01 aug London/Gbr Internationaal 10km weg 1ste 29'43"59
29 aug Zevenaar/Ned Internationaal 10km weg 2de 28'37"
10 okt Eindhoven/Ned Internationaal Marathon 7de 2u14'08"

zomer 2003 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
11 mei Nijvel Interclub 5000 meter 3de 14.27.03
9 jun Hulst/Ned Nationaal 3000 meter 1ste 8.05.94
14 jun Neuss/D Internationaal 10km weg 7de 29.08.07
19 jul Cuxhaven/D Internationaal 3000 meter 6de 7.59.38
23 jul Voorthuizen/Ned Internationaal 10km weg 9de
21 sep Biberach/D Internationaal 6,4km weg 3de 17.58
04 okt Breda/Ned Internationaal Halve Marathon 3de 1u02.28
19 jun Rijsbergen/Ned Wegwedstr. 10km 2de 29.31

zomer 2002 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
06 apr Camaiore/Ita Eur.Challenge 10.000 meter 28.21.21 EK-minimum; PR
21 apr Rotterdam/Ned Internationaal Marathon Opgave Marathondebuut
12 mei Izegem Interclub 1500 meter 3de 3.53.67
12 mei Izegem Interclub 5000 meter 1ste 14.28.02
25 mei Luxemburg/Lux Internationaal 1500 meter 5de 3.49.00
02 jun Hengelo/Ned Internationaal 3000 meter 16de 8.09.40

winter 2008-2009 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
26 okt Gent CrossCup Relays 4de met OEH

winter 2007-2008 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
28 okt Gent CrossCup Relays 6de
met OEH
11 nov Mol CrossCup Veldlopen 7de
25 nov Roeselare CrossCup Veldlopen 5de
09 dec Toro/Esp EK  Veldlopen 19de
23 dec Brussel CrossCup Veldlopen 11de
31 dec Soest/Ned Internationaal Veldlopen 4de
13 jan Hulshout CrossCup Veldlopen 2de
27 jan Hannuit CrossCup Veldlopen 4de
10 feb Dour CrossCup Veldlopen 3de
09 maa Stene-Oostende BK Veldlopen 1ste

winter 2006-2007 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
28 jan Hannuit CrossCup Veldlopen 17de

winter 2005-2006
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
31 okt Gent CrossCup Relays Veldloop 1ste met OE Halle
6 nov Wachtebeke CrossCup Veldloop 1ste
13 nov Tilburg Internationaal Veldloop 4de
27 nov Roeselare CrossCup Veldloop 1ste
11 dec Tilburg/Ned EK Veldloop 7de
18 dec Brussel CrossCup Veldloop 4de
08 jan Hulshout Nationaal Veldloop 2de
15 jan Mol CrossCup Veldloop 3de
19 feb Dour CrossCup Veldloop 4de
12 maa Oostende BK lange cross Veldloop 2de

winter 2004-2005 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Opmerking
07 nov New York/Usa Internationaal Marathon Tempowerk
28 nov Roeselare Crosscup Lange Veldloop 1ste
12 dec Heringsdorf/Ger EK Veldloop 9de
19 dec Brussel Crosscup Veldloop 7de
23 jan Hannut CrossCup Veldloop 11de
30 jan Mol CrossCup Veldloop 11de
13 feb Dour CrossCup Veldloop 1ste
27 feb Oostende BK Veldloop 1ste
20 Maa St.Galmier/Fra WK Lange Cross opgave

winter 2003-2004 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Opmerking
02 nov Zwijnaarde Crosscup Veldloop 3de
16 nov Duffel Nationaal Veldloop 1ste
30 nov Roeselare Crosscup Veldloop 1ste
14 dec Edinburgh/Gbr Europ.Kamp. Veldloop 4de
21 dec Brussel IAAF Crosscup Veldloop 3de
04 jan Hulshout Nationaal Veldloop 2de
11 jan Mol Crosscup Veldloop 2de
18 jan Breda/Ned Internationaal Veldloop 3de
25 jan Hannuit Crosscup Veldloop 4de
15 feb Dour Crosscup Veldloop 1ste
07 maa Oostende BK Veldloop - Opgave met kwetsuur

winter 2002-2003 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Opmerking
3 nov Zwijnaarde Crosscup Veldloop 6de
10 nov Dour Crosscup Veldloop 3de
24 nov Roeselare Crosscup Veldloop 3de
8 dec Medulin/Cro EK Veldloop 17de
22 dec Brussel Crosscup Veldloop 6de
5 jan Hulshout Regionaal Veldloop 1ste
19 jan Hannut Crosscup Veldloop 2de
26 jan Tourcoing/Fra Internationaal Veldloop 6de
23 feb Mol Crosscup Veldloop 3de Eindwinnaar CC
09 maa Oostende BK Veldloop 1ste
30 maa Lausanne/Sui WK Veldloop 56ste Lange Cross

 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel