U bevindt zich hier: topsport - elitewerking / stages - Ex elite-atleten - Jo Van Daele
Ex elite-atleten (nog actief of gestopt)
Jo Van Daele
ledenfiche
foto: Marc Van Put
Jo Van Daele
Geboortedatum: 6 april 1972
Geboorteplaats: Tielt
Gehuwd: 2 zoontjes, Robbe (1997) en Sam (2000)
Woonplaats: Knotwilgenstraat 16
8755 Ruiselede
Telefoon: 051 - 68 65 65
Gestalte: 1m93
Gewicht: 110kg
Beroep: Militair

contact
Mail:
jodiscus@hotmail.com
Website:
club
Vereniging:
AV Molenland
Trainer:
Jürgen Schult

resultaten
+ Zomer 2007
+ Zomer 2006
+ Zomer 2005
+ Zomer 2004
+ Zomer 2003
+ Zomer 2002
internationaal palmares top
jaar meeting locatie resultaat
1989 EKJ Varazdin/Yug Kwalificatie: groep 2 - 9de met 45m08
1990 WKJ Plovdiv/Bul Kwalificatie: 14de met 49m12
1991 EKJ Thessaloniki/Gre Finale: 11de met 49m40
1997 WK Athene/Gre Kwalificatie groep A: 13de met 58m66
2000 OS Sydney/Aus Kwalificatie groep B: 13de met 60m93 - (23ste)
2001 WK Edmonton/Can Kwalificatie groep A: 9de met 60m19 -  (16de)
2002 EK Munchen/D Finale: 10de met 61m07
2003 WK Parijs/Fra Kwalificatie groep A: 9de met 61m64 - (14v27)
2005 WK Helsinki/Fin Kwalificatie: 8ste met 61m12

nationaal palmares top
jaar meeting locatie resultaat
1986 BK Cad Discus 39m60
1987 BK Cad Discus 41m78
1988 BK Schol Discus 47m50
1989 BK Schol Discus 49m90
1990 BK Jun Discus 56m72
1990 BK AC Discus 52m46
1991 BK Jun Discus 54m20
1993 BK AC Discus 53m40
1993 BK Bel Discus 49m24
1994 BK AC Discus 52m66
1994 BK Bel Discus 54m10
1995 BKAC Discus 58m92
1996 BK AC Discus 55m92
1997 BKAC Discus 59m06
1998 BKAC Discus 58m00
1999 BKAC Discus 60m51
2000 BKAC Discus 58m78
2001 BKAC Discus 60m36
2002 BKAC Discus 60m92
2003 BKAC Discus 62m19
2004 BKAC Discus 60m91
2005 BKAC Discus 59m97

Belgische records top
jaar meeting locatie resultaat
1997 Discus Kerkrade/Ned, 24 mei 61m12
1997 Discus Dublin/Irl, 07 juni 62m26
1999 Discus Melle, 30 juli 62m61
2000 Discus Wiesbaden/D, 20 mei 63m49
2001 Discus Halle/D, 19 mei 64m24

Prestatie-ontwikkeling top
2 kg 1,750 kg 1,5kg 1 kg
1984 30m44
1985 34m50
1986 41m18
1987 48m16
1988 47m16 51m76
1989 49m58 53m12
1990 54m06 56m72
1991 54m04 57m44
1992 55m68
1993 54m58
1994 56m90
1995 60m42
1996 60m30
1997 62m26
1998 60m94
1999 62m61
2000 63m49
2001 64m24
2002 63m95
2003 63m88
2004 64m06
2005 63m10
2006 54m08
2007 57m39
2008 Laatste competitie op 11 mei 2008 te Zwevegem: BVV: 1ste met 55m75

zomer 2007 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
17 maart Yalta/Ukr ECup Winter Throw Discus 8ste
57m39
13 mei Heusden BVV Kogel 2de 13m63
13 mei Heusden BVV Discus 2de 45m63
24 jun Munchen/Ger EuropaCup Discus 8ste 45m50 blessure
16 okt Hyderabad/Ind CISM-kamp Discus 9de 54m08

zomer 2006 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang
Prestatie
Opmerking
13 mei Wiesbaden/D Internationaal Discus 4de 62m70
14 mei Kortrijk BVV Kogel 2de 14m18
14 mei Kortrijk BVV Discus 1ste 60m90
20 mei Halle/Ger Internationaal Discus 9de 59m82
21 mei Oordegem KVV Discus 1ste 58m68
18 juni Praag/Cze EuroCup Discus 2de 61m63
30 juni Bottnaryd/Swe Internationaal Discus 1ste 60m36
09 juli Brussel BK AC Discus - NM
22 juli Heusden-Zolder KBC Nacht Discus 4de 59m89
26 aug Merksem Flanders Cup Discus 2de 58m77

zomer 2005 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
12 maa Mersin/Tur Eur.Werp.Chl Discus 7de 58m63
14 mei Neuwied/Ger Internationaal Discus 2de 62m48
15 mei Zwevegem BVV Kogel 2de 14m08
15 mei Zwevegem BVV Discus 3de 61m65
21 mei Halle/Ger Internationaal Discus 8ste 61m46
28 mei Wiesbaden/Ger Internationaal Discus 4de 62m69
29 mei Hengelo/Ned IAAF GP Discus 6de 62m93
01 jun Berlijn/Ger Internationaal Discus 63m10 WK-B-limiet
19 jun Leiria (POR) internationaal discus 1 62m02  
22 jun Papendal (NED) internationaal discus 2 59m23  
02 jul Oordegem-Lede nationaal discus 1 62m51  
10 jul Brussel BK-AC discus 1 59m97  
23 jul Heusden internationaal discus 62m40  
06 aug Helsinki (FIN) WK discus 5 61m12  
20 aug Tessenderlo nationaal discus 1 58m44  
29 aug Dubnica (SVK) internationaal discus 2 58m93  

zomer 2004 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
13 maa Marsa Eur.Thr.Chal Discus 5de 58m96
15 mei Wiesbaden/D Internationaal Discus 4de 63m09
16 mei Merksem Interclub Discus 1ste 61m98
16 mei Merksem Interclub Kogel 4de 14m08
22 mei Halle/D Internationaal Discus 5de 63m18
29 mei Zeulenroda/D Internationaal Discus 2de 62m99
05 jun Heverlee Flanders Cup Discus 1ste 62m55
06 jun Rostock/D Regionaal Discus 1ste 63m38
09 jun Rostock/D Regionaal Discus 1ste 64m06
13 jun Erfurt/D Internationaal Discus 5de 60m06
20 jun Plovdiv/Bul EuropaCup Discus 1ste 61m29
27 jun Oordegem Kamp.v.Vlaan. Discus 1ste 63m39
11 jul Brussel BK AC Discus 1ste 60m91
17 jul Oordegem Flanders Cup Discus 1ste 62m94
21 jul Gent Flanders Cup Discus 1ste 60m86
31 jul Heusden-Zolder IAAF GP KBC  Discus 4de 63m20
28 aug Tessenderlo Flanders Cup Discus 1ste 60m44
02 sep Oordegem IAAF GL MVD Discus 9de 60m05
04 sep Merksem Flanders Cup Discus 1ste 61m71

zomer 2003 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
1 maa Gioia Tauro/Ita Europ.Throw. Discus 6de 61m29
11 mei Tessenderlo BVVlaander. Discus 1ste 62m23
11 mei Tessenderlo BVVlaander. Kogel 2de 14m84
17 mei Wiesbaden/D Internationaal Discus 5de 63m06
24 mei Halle/D Internationaal Discus 4de 63m68 B-minimum Parijs
29 mei Zeulenroda/D Internationaal Discus 3de 63m69 B-minimum Parijs
07 jun Leiden/Ned Internationaal Discus 2de 61m97
15 jun Dortmund/D Internationaal Discus 3de 63m69 B-minimum Parijs
22 jun Lappeenranta/Fin EuroCup Discus 3de 61m91
29 jun Heusden-Zolder KVV Discus 1ste 61m58
05 jul Kortrijk Flanders Cup Discus 1ste 60m00
19 jul Cuxhaven/D Internationaal Discus 3de 62m66
20 jul Hamburg/D Internationaal Discus 2de 62m12
03 aug Leverkusen/D Internationaal Discus 2de 63m88 B-minimum Parijs
09 aug Jambes BK-AC Discus 1ste 60m30 Kwalificatie
10 aug Jambes BK-AC Discus 1ste 62m19 Finale
24 aug Parijs/Fra WK Discus 9de 61m64 Kwalificatie
30 aug Tessenderlo Flanders Cup Discus 2de 61m84
06 sep Merksem Flanders Cup Discus 1ste 60m28

zomer 2002 top
Datum Plaats Competitie Discipline Rang Prestatie Opmerking
11 mei Halle/D Internationaal Discus 3de 63m95 EK-minimum
12 mei Duffel Interclub Discus 1ste 61m04
12 mei Duffel Interclub Kogel 1ste 14m82
18 mei Heverlee Flanders Cup Discus 1ste 60m90
22 mei Heusden Militair Kamp. Discus 1ste 61m46
26 mei Zeulenroda/D Internationaal Discus 2de 62m43
02 jun Vilvoorde KVV Discus 1ste 61m96
08 jun Dortmund/D Internationaal Discus 2de 62m49
23 jun Banska Bystr./Svk Europa Cup Discus 2de 61m22
07 jul Brussel BK Discus 1ste 60m36
24 jul Gent Flanders Cup Discus 1ste 61m74
27 jul Leverkusen/D Internationaal Discus 1ste 62m97
9 aug Munchen/D EK Discus 7de 62m71 Kwalif.: 11de plaats
11 aug Munchen/D EK Discus 10de 61m07 Finale (regenweer!)
17 aug Merksem Nationaal Discus 1ste 61m95
24 aug Tessenderlo Flanders Cup Discus 1ste 61m99

 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel